SLASTNI RECEPTI NA VOLJO TUKAJ.

Kaj je tako posebnega pri surovem soku ?

KONOPLJA JE ZELO POSEBNA RASTLINA. IMA NAMREČ VISOKO VSEBNOST NARAVNIH HRANIL SNOVI.

Kanabinoidi dajo konopljinemu soku dvojno korist. Konopljin sok je eden najmočnejših hranil za vegetarijance – je pomemben vir omega 3 maščob. Z zauživanjem soka boste dobili polovico vašega priporočenega dnevnega odmerka (smernice EU). Razmerje med omega 3 in omega 6 maščobami v soku je 4: 1. Slednje je zelo pomembno, saj je omega 3 protivnetno, omega 6 pa proinflamatorno.

Sodobna prehrana je visoka v omega 6 in nizka v vsebnosti omega 3, pri tem je glavni krivec predelana hrana. Konopljin sok je odličen način za povečanje vnosa naravnega omega 3, kar vašemi telesu pomaga vzdrževati ravnovesje.

KONOPLJA VSEBUJE VEČINO VITAMINOV IN MINERALOV, KI SO POTREBNI ZA ZDRAVJE LJUDI.

Raven kalcija v sokovih konoplje je več kot boste našli v kozarcu mleka! Sok ima visoko vsebnost kalija – več kot ga vsebuje banana ter vsebuje zdrav odmerek cinka. Naravni in surov sok konoplje vsebuje tudi flavonoide, terpenoide in rastlinske alkaloide. Konoplja je tudi sok odličen vir klorofila.

CBD / Cannabidiol

Prehrana je verjetno najpomembnejši dejavnik v zdravju ECS (Endocannabinoid Sistem). Konoplja je še posebej močna, saj so njeni rastlinski kanabinoidi (fitokanabinoidi) strukturno podobni endogenim kanabinoidom (endo-kanabinoidi), ki jih uporablja ECS. Ko pijemo sok konoplje, iztisnjen neposredno iz rastline, rastlinski kanabinoidi pomagajo ECS, tako da posnemajo delovanje endo-kanabinoidov.Telo na ta način lahko ohranja svoje lastnosti in ECS vam pomaga vrniti v uravnoteženmo stanje.